Ανοίγοντας μια νέα κατηγορία

Success story

Εισαγωγή ενός διεθνούς megabrand στην Ελληνική αγορά. Άνοιγμα ουσιαστικά, της κατηγορίας του χυμού cranberry στην Ελλάδα. Επένδυση σε ένα «ακριβό» προϊόν, με έμφαση στην αυθεντικότητα και την προέλευση, μετατρέποντάς το βήμα προς βήμα σε ένα προϊόν αξίας. Δημιουργία και συνεχής ανάπτυξη μιας κερδοφόρας και πολλά υποσχόμενης κατηγορίας.

πάνω από 1.000.000

άτομα γνώρισαν το προϊόν μέσα από εθνικές καμπάνιες internet!

1.000

γιατροί ανά την Ελλάδα έλαβαν δείγματα και ξεκίνησε συνεργασία

400%

αύξηση των πωλήσεων στην 5ετία.
 

Η ιστορία

Το brand και ο χυμός cranberryήταν άγνωστος στην ελληνική αγορά. Αφορούσε μόνο τους λίγους «ψαγμένους» αγοραστές προϊόντων υγιεινής διατροφής. Το προϊόν πωλούνταν πανελλαδικά από 1 μόνο αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ, σε υψηλή, σχεδόν απαγορευτική τιμή. Ενδιαφέρον παράλληλα, παρουσιάζει η αγορά της εστίασης και ψυχαγωγίας, αφού ο χυμός cranberry αποτελεί τη βάση για πολλά και διάσημα cocktails.

Η πρόκληση

Δημιουργία πρωτογενούς ζήτησης για το χυμό και τα προϊόντα από cranberry στην Ελληνική αγορά. Άνοιγμα της κατηγορίας σε εθνικό επίπεδο. Δημιουργία γνώσης και χτίσιμο ηγετικής θέσης για τo brand Ocean Spray. Ανάπτυξη ισχυρής καταναλωτικής βάσης για το προϊόν.

Η συνεργασία με την PrimeMarketing

Συντονισμός με το διεθνές τμήμα Marketing της Ocean Spray στη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Δημιουργία Marketing plan για την τοποθέτηση της μάρκας στην Ελληνική αγορά. Πρόγραμμα ενημέρωσης – εκπαίδευσηςκαταναλωτών, πρόγραμμα ενημέρωσης διαμορφωτών γνώμης, διατροφολόγων, γιατρών. Παραγωγή ειδικού υλικού με επιστημονικές μελέτες σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του cranberry για την πρόληψη ή και τη θεραπεία συγκεκριμένων παθήσεων.

Θεμελίωση της εικόνας του αυθεντικού cranberry και των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων. Χρήση όλων των μέσων επικοινωνίας, με έμφαση στο online marketing. Διενέργεια πανελλαδικού προγράμματος γευστικών δοκιμών για την ενημέρωση του κοινού και τη γνωριμία του με ένα νέο “ποτό” πολύ πιο υγιεινό από όσα είχε συνηθίσει.

Ενέργειες

  • Κατασκευή ελληνικού website
  • Ενεργοποίηση στα social media
  • Εθνική καμπάνια Internet σε στοχευμένα sites
  • Δημιουργία content και δημοσίευση άρθρων
  • Διενέργεια online διαγωνισμού
  • Πρόγραμμα επικοινωνίας σε έντυπα Μέσα
  • Εθνικό προωθητικό πρόγραμμα σε γιατρούς & διατροφολόγους
  • Σχεδιασμός και δημιουργία προωθητικού υλικού

…Και η συνέχεια

Προωθητικές ενέργειες προς τους bartenders για δημιουργία πιστότητας στη μάρκα Ocean Spray. Εφαρμογή ετήσιου προγράμματος online προβολής για σειρά ετών.


  Ρήγα Φεραίου 141| Τ.Κ. 26221
  2610 222294     info@primemarketing.gr
Follow us