Από τα Μετέωρα στην κορυφή της Ευρώπης

Η ιστορία

Οδηγώντας την αγορά των υπερτροφών και λειτουργικών τροφίμων στην Ελλάδα, η εταιρία REZOS BRANDS αποφάσισε τη δημιουργία μιας πρότυπης οικολογικής φάρμας για την παραγωγή βιολογικού ιπποφαούς. Στόχος της ήταν η παραγωγή ιπποφαούς κορυφαίας ποιότητας και η αξιοποίησή του σε τελικά προϊόντα με ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Και το όνομα αυτής Hippocrates Farm.

Το έργο κατατέθηκε στο πρόγραμμα καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης «KaTaNa», έναν επιχειρηματικό επιταχυντή (accelerator), για start-up εταιρείες στην Ευρώπη οι οποίες αναπτύσσουν καινοτόμες ιδέες και προϊόντα στον αγροδιατροφικό τομέα.

Η πρόκληση

Η διαδικασία επιλογής των σχεδίων προς χρηματοδότηση στα πλαίσια του προγράμματος «KaTaNa» ταιριάζει σε ένα πρόγραμμα καινοτομίας, ακολουθώντας μια εντελώς αντισυμβατική προσέγγιση για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Τρεις φάσεις αξιολόγησης, 1 τριήμερο bootcamp παρουσίασης των ιδεών και τελική επιλογή μέσα από πλατφόρμα crowdfunding, όπου οι καταναλωτές θα καλούνται να υποστηρίξουν το project οικονομικά. Το έπαθλο: Διάκριση και υποστήριξη για τις 10 καλύτερες προτάσεις και €100.000 για το project που θα επιλεγεί 1ο.

Η συμμετοχή με αξιώσεις στο πρόγραμμα, απαιτεί την οργάνωση μιας πολύπλευρης ομάδας εργασίας, που θα αναλάβει την διαχείριση του project σε όλες τις φάσεις της ανάπτυξης και αξιολόγησης του.

Η συνεργασία με την Prime Marketing

Τα ζητούμενα της συνεργασίας με την Prime Marketing αφορούσαν στη δημιουργία μιας επιχειρηματικής πρότασης βασισμένης στην καινοτομία, για την ανάπτυξη νέων, λειτουργικών προϊόντων με βάση το ιπποφαές, που θα τραβούσαν με τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους την προσοχή των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Ήταν ένας συναρπαστικός στόχος, πέρα από τα δεδομένα μιας συνεργασίας Marketing, που απαιτούσε δημιουργικότητα, επιστημονική προσέγγιση και εξαιρετικές δεξιότητες project management. Αγροτική παραγωγή, έρευνα και ανάπτυξη, logistics, marketing και πωλήσεις καλούνταν να συνεργαστούν για να εξασφαλιστεί μια αξιοπρεπής παρουσία για την εταιρία.

H Prime Marketing, σε άμεση συνεργασία με το τμήμα R&D της REZOSBRANDS, ανέλαβε τη διαχείριση όλου του project από την ανάπτυξη του concept και το σχεδιασμό της πλατφόρμας προώθησης, έως την παραγωγή, συσκευασία και διάθεση τελικών προϊόντων. Παράλληλα προσέφερε υποστήριξη στην προετοιμασία όλου του υλικού παρουσίασης της πρότασης στις 4 φάσεις της αξιολόγησης.

Από τις 640 προτάσεις που κατατέθηκαν από όλη την Ευρώπη στην πρώτη φάση επελέγησαν 100 για να συμμετάσχουν στο bootcamp του προγράμματος. Μια τριήμερη εκδήλωση στη Στουτγάρδη της Γερμανίας που περιλάμβανε: γνωριμία με τις άλλες ομάδες και τους αξιολογητές, mentoring, workshops, τελικές παρουσιάσεις και τελικά επιλογή των 10 καλύτερων προτάσεων.

 

Η πορεία ήταν καταιγιστική! Το project Hippocrates Farm βρέθηκε από τις 640 υποψηφιότητες στις 100 με ευκολία. Στο διαγωνισμό της Στουτγάρδης επελέγη στην κορυφαία 10άδα κερδίζοντας μια θέση στο Heidelberg Innovation Forum και στην τελική φάση που αξιολογούταν μέσα από crowdfunding κατάφερε να πάρει την 1η θέση πανευρωπαϊκά, ανταγωνιζόμενη τις πιο καινοτόμες ιδέες του Ευρωπαϊκού Agribusiness. Αναμφισβήτητα, μια μεγάλη επιτυχία για την εταιρία και τον αγροδιατροφικό τομέα της Ελλάδας συνολικά.

Η δημιουργία και υποστήριξη μέχρι τέλους, μιας στέρεης, ρεαλιστικής πρότασης, φάνηκε να βρίσκει γόνιμο έδαφος τόσο στους θεσμούς της Ευρώπης όσο και στους καταναλωτές. Στην υλοποίηση του, που ακολούθησε τους επόμενους μήνες, το project μορφοποιήθηκε σε ένα καθετοποιημένο σχέδιο αγροδιατροφής «από το χωράφι στο πιάτο» που περιλάμβανε τη δημιουργία πραγματικών προϊόντων προς πώληση στις διεθνείς αγορές, στοχεύοντας παράλληλα στην ανάδειξη του ιπποφαούς σε μια κορυφαία ελληνική υπερτροφή, με μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μέσα από το επιχειρηματικό σχέδιο Hippocrates Farm δημιουργήθηκαν σε βάθος χρόνου προϊόντα όπως το ωσμωτικό Ιπποφαές, ο χυμός ωσμωτικού ιπποφαούς και η μπάρα σοκολάτας με ωσμωτικό Ιπποφαές.

 

 

…Και η συνέχεια

Το concept Hippocrates Farm και τα προϊόντα που προέκυψαν από αυτό τοποθετούνται στην Εθνική αγορά μέσα από την έκθεση Foodexpo 2019, και στην Ευρωπαϊκή μέσα από την Biofach Nuremberg, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων διακινητών υπερτροφών της Ευρωπαϊκής ηπείρου.

H Prime Marketing αναλαμβάνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση των εθνικών και διεθνών εκθέσεων και την επιμέλεια της τοποθέτησης του brand Hippocrates Farm στην Ελληνική και την πανευρωπαϊκή αγορά.


  Ρήγα Φεραίου 141| Τ.Κ. 26221
  2610 222294     info@primemarketing.gr
Follow us