Η δύναμη των αρωμάτων

Η ιστορία

To London Essence Co είναι ένα παραδοσιακό Βρετανικό brand, που ξεκίνησε από τις όχθες του Τάμεση το 1896 για να επαναλανσαριστεί στην παγκόσμια αγορά το 2016. Ανήκει πλέον στα brands της εταιρίας Britvic, παγκόσμιου ηγέτη στην αγορά των χυμών και μη αλκοολούχων ποτών. Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή διαδικασία απόσταξης, σε συνδυασμό με την περίπλοκη τέχνη τoυ layering των γεύσεων, τα premium mixers London Essence χαρακτηρίζονται από ντελικάτα αρώματα, που αναδεικνύουν σε βάθος τη γεύση των cocktails, προσδίδοντας αρωματικές νότες.

Η πρόκληση

Το λανσάρισμα στην ελληνική αγορά της σειράς προϊόντων London Essence και η διείσδυση τους στα σημεία του ενδιαφέροντος. Η δημιουργία αναγνωρισιμότητας για το brand και η προσαρμογή του International Marketing Plan της μάρκας για την αγορά της Ελλάδας. Απόκτηση μεριδίου αγοράς σε μακροπρόθεσμη βάση και εδραίωση της premium εικόνας για τη σειρά προϊόντων στην Β2Β αγορά των cocktail bars και των πολυτελών ξενοδοχείων.

Η συνεργασία με την Prime Marketing

Η μεγάλη εμπειρία των ανθρώπων της Prime Marketing στην παγκόσμια αγορά των ποτών (αλκοολούχων και μη) αλλά και στην επιτυχημένη στρατηγική τοποθέτηση premium διεθνών προϊόντων της κατηγορίας στην Ελληνική αγορά, οδήγησαν τα στελέχη της Britvic στο να την επιλέξουν σαν τον καταλληλότερο συνεργάτη για το εν λόγω project. Ζητούμενο για το λανσάρισμα του brand London Essence και της νέας σειράς προϊόντων, η τοποθέτηση το συντομότερο δυνατόν, στο premium κομμάτι του cocktail bar και της αγοράς HORECA.

Από τις προκαταρκτικές επαφές των ανθρώπων της Prime Marketing με τα στελέχη της Britvic, που χειρίζονταν το brand London Essence, καθορίστηκαν τα ζητούμενα της συνεργασίας και αποφασίστηκε ότι το καλύτερο εφαλτήριο για την εισαγωγή και τη γνωριμία με το επαγγελματικό κοινό του ενδιαφέροντος, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την έκθεση Athens Bar show στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Τη μεγαλύτερη Ελληνική έκθεση και μια από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη για την αγορά του bar και του HORECA.  Η Prime Marketing ανέλαβε την παρουσίαση του προϊόντος στους ειδικούς του χώρου, επιχειρώντας να διατηρήσει το concept, την αισθητική και το ύφος του, μεταφέροντας ουσιαστικά την premium εικόνα του Brand στο περίπτερο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη διοίκηση της εταιρίας στο εξωτερικό. Στόχος ήταν να διατηρηθεί η διεθνής φιλοσοφία Marketing του London Essence, με τις απαραίτητες προσαρμογές της στην Ελληνική πραγματικότητα. Η Prime Marketing διαχειρίστηκε συνολικά το project και τον συντονισμό με όλους τους συνεργάτες στην Ελλάδα, την Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία. Η παρουσίαση του προϊόντος προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες, που είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την κληρονομιά και τη δύναμη των αρωμάτων των προϊόντων London Essence, μέσα από τα premium cocktails που ετοιμάζονταν στο bar του περιπτέρου από κορυφαίους επαγγελματίες bartenders.

Κεντρικό πρόσωπο και τεχνικός υπεύθυνος της παρουσίασης ο artisan bartender Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, παγκόσμιος νικητής του World Class 2009, που επελέγη σαν ambassador της London Essence, δημιουργώντας αποκλειστικά για το Bar Show μοναδικές συνταγές για coctails με τα London Essence mixers. Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Athens Bar Show ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος και η CEO της London Essence Ounal Bailey, παρουσίασαν τα προϊόντα, και μοιράστηκαν με το κοινό την τεχνογνωσία τους. Το κεντρικό θέμα του σεμιναρίου τους ήταν «η δύναμη των αρωμάτων» και πώς μπορεί κάποιος να αναδείξει τη γεύση των cocktails χρησιμοποιώντας την ελαφριά και χαμηλή σε θερμίδες σειρά The London Essence.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διοργανώθηκε και το πρώτο presentation event της νέας σειράς, στο Αθηναϊκό all day bar «The Clumsies», νούμερο 9 στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου! Εκεί, οι άνθρωποι του London Essence πρόσφεραν VIP φιλοξενία σε επιλεγμένους μελλοντικούς συνεργάτες, που μπορούσαν να δουν και να δοκιμάσουν περισσότερα London Essence cocktails, στο φυσικό χώρο τους.

…Και η συνέχεια

Το διεθνές επιτελείο του London Essence, που βρέθηκε σύσσωμο τις ημέρες της έκθεσης  Bar Show στην Ελλάδα, δήλωσε ενθουσιασμένο τόσο με τη διοργάνωση, όσο και με τα αποτελέσματα της έκθεσης. Μέσα από το έντονο ενδιαφέρον των επιχειρηματιών που επισκέφθηκαν το περίπτερο της εταιρίας, σημαντικές συμφωνίες δρομολογήθηκαν, ενώ προγραμματίστηκαν δεκάδες events παρουσίασης των προϊόντων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Οι άνθρωποι του London Essence ανέθεσαν στην Prime Marketing την εκπόνηση και εφαρμογή ενός ετήσιου Marketing Plan για την επιτάχυνση της τοποθέτησης στην Ελληνική αγορά, τη γνωριμία με το ευρύ κοινό, τη διαχείριση των events και την προετοιμασία για το επόμενο Athens Bar Show.


  Ρήγα Φεραίου 141| Τ.Κ. 26221
  2610 222294     info@primemarketing.gr
Follow us