Θεμελιώνοντας την ηγετική θέση

Η ιστορία

Η οικογένεια Γεωργιόπουλου, δραστηριοποιείται στο χώρο του ποιοτικού επίπλου από το 1970. Διαθέτει συνολικά 6 καταστήματα, ενώ το 2005 δημιουργεί ένα ξεχωριστό κατάστημα, το Μore Design by Georgiopoulos, με εισαγόμενα έπιπλα υψηλής αισθητικής, εγκαινιάζοντας συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του Ευρωπαϊκού design.

Η πρόκληση

Ο όμιλος επιχειρήσεων Γεωργιόπουλος, είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στον κλάδο του επίπλου στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. Επιδίωξη των μετόχων του είναι η θεμελίωση της ηγετικής του θέσης σε Πάτρα και Αχαΐα, με περαιτέρω επέκταση σε γειτονικούς νομούς και τη δημιουργία ανεξάρτητων καταστημάτων κάτω από την κοινή «ομπρέλα» του ομίλου. Παράλληλα, επιδιώκεται το χτίσιμο του ονόματος Γεωργιόπουλος σε όλες τις περιοχές του ενδιαφέροντος και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τον όμιλο και καθένα από τα καταστήματα ξεχωριστά.

Η συνεργασία με την Prime Marketing

Αποσαφηνίζοντας το όραμα της εταιρίας μέσα από in depth interviews με όλους τους μετόχους ξεχωριστά, η Prime Marketing αναλαμβάνει να σχεδιάσει τη στρατηγική Marketing του Ομίλου για την επόμενη 3ετία. Μια επιτελική ομάδα εργασίας δημιουργείται για να διαχειριστεί το έργο, αποτελούμενη από ανθρώπους της Prime Marketing, του ομίλου Γεωργιόπουλος αλλά και εξωτερικούς συνεργάτες σε διάφορους τομείς.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, σχεδιάζεται ποσοτική, τηλεφωνική έρευνα, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Data RC στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. Ταυτόχρονα, διεξάγεται Mystery Shopping με εξειδικευμένη ερευνητική ομάδα εκπαιδευμένη από την Prime Marketing, σε όλα τα καταστήματα του ομίλου Γεωργιόπουλος αλλά και στα καταστήματα του βασικού ανταγωνισμού.

Η ανάλυση των στοιχείων της έρευνας, σε συνδυασμό με την εσωτερική ανάλυση της επιχείρησης, τροφοδοτούν τη διαδικασία του στρατηγικού σχεδιασμού. Αναπτύσσεται ένα πλήρες Marketing Plan, που αποτυπώνει το όρμα και τους στόχους της διοίκησης. Μια σειρά από προτάσεις σχετικά με το μίγμα προϊόντων, τη διασπορά και το χαρακτήρα του δικτύου καταστημάτων και την εμπορική πολιτική, παρουσιάζονται στους μετόχους του ομίλου. Παράλληλα, διαμορφώνεται το προτεινόμενο πλάνο άμεσων ενεργειών marketing και το πλάνο διαφημιστικής προβολής, ενώ αδιάλειπτη είναι η υποστήριξη σε τρέχοντα θέματα Marketing, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού, όσο και υλοποίησης.

…Και η συνέχεια

Σε συνέχεια της εφαρμογής του Στρατηγικού πλάνου Marketing, η Prime Marketing αναλαμβάνει το σχεδιασμό και τη διοργάνωση ενός ιδιαίτερου, πολυήμερου event που στοχεύει στην ανάδειξη του πιο premium από τα καταστήματα του ομίλου και τη σύνδεσή του με το υψηλό design. Κάπως έτσι γεννιέται το project Ημέρες Design, με αφορμή τον διεθνή εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Design, στις 27 Απριλίου. Η Prime Marketing αναπτύσσει το concept της εκδήλωσης και αναλαμβάνει το management όλου του project σε συνεργασία με designers και άλλους εξειδικευμένους συνεργάτες. Κατά τη διάρκεια του event, το κατάστημα More Design μεταμορφώνεται σε χώρο τέχνης, προσφέροντας στους επισκέπτες μια ιδιαίτερη εμπειρία, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Δυτικής Ελλάδας. Διακοσμητές, αρχιτέκτονες, γραφίστες, εικαστικοί καλλιτέχνες και άνθρωποι από το χώρο του design, αλληλεπιδρούν με τους προσκεκλημένους που ενημερώνονται σχετικά με τα εκθέματα, τις διεθνείς τάσεις στο interior design και τις επιλογές που προσφέρονται μέσα από τις αποκλειστικές συνεργασίες του ομίλου Γεωργιόπουλος.


  Ρήγα Φεραίου 141| Τ.Κ. 26221
  2610 222294     info@primemarketing.gr
Follow us